Кои сме ние?

Здравјето е нашето најголемо богатство. Кога имаш здравје, имаш се! И токму тоа е нашата идеја, околу која продолжуваме да ја пишуваме оваа наша здрава приказна. На едно место и од еден извор да понудиме се што му е потребно на Вашиот организам.

За нас

Јака Нова е македонска компанија за производство на лекови, додатоци на исхрана и козметика. Со врвен тим од стручни и образовани кадри, во производствените капацитети распоредени на над 2.500m2, ги имплеметираме сите модерни техники и стандарди во производство на она што ќе го подобри Вашето здравје. Во секој сегмент од нашето работење, квалитетот е наш врвен приоритет.

Во своето работење досега оваа компанија 60% од производството го пласирала на македонскиот пазар а останатите 40% биле наменети за извоз во: Србија, Хрватска, Словенија, БИХ, Белорусија, Албанија, Косово, Украина, Азербејџан, Латвија, Ерменија и други европски држави.

Јака Нова, За Ваше добро здравје!

МИСИЈА

Мисијата на Јака Нова е Ваш сигурен партнер кога е здравјето во прашање. Квалитетниот начин на живот е императив на секој еден човек. Како за себе така и за своите најблиски. Затоа нашата мисија е палета на производи погодни за сите возрасти, категории и потреби. Нашата мисија е прозорец, отворен кон нови здрави навики за сите нас.

Визија

Визијата на Јака Нова е здравје за сите!

Препознатливост на македонскиот пазар, но и во Европа и светот. Компанија која што своите брендови ги пласира и на пазарите околу нас, но и на оние европските, со стандарди за квалитет кои што се синоним за нашето работење. Лојални на нашите купувачи и секогаш подготвени за нови предизвици.

Квалитет

Со интегрираниот систем за управување, ЈАКА НОВА ги комбинира сите аспекти на системите,

процесите и стандардите на организацијата во еден интегриран систем

✔  ISO 9001:2015 Quality Management System

Имплементиран HACCP

За ваше добро здравје

ДОДАТОЦИ НА ИСХРАНА

АМИНАЛОН

(100 филм-обложени таблети)

GABA како главен инхибиторен неуротрансмитер се користи за регулирање на:: нервоза; депресија; стрес; несоници; предменструален синдром (ПМС); епилепсија; стабилизирање на крвниот притисок; АДХД (Синдром на дефицит на внимание и хиперактивност)
Прочитај повеќе

ВИТАМИН Д3 400 IU

(10ml / 30ml)

Со посебно внимание го изработуваме ВИТАМИН Д3 400 ИЕ, маслени капки. БЕЗ КОНЗЕРВАНСИ, безбедно за најмалите.
Придонесува за нормална апсорпција/ искористување на калциум и фосфор во организмот. За одржување на здрави коски и за нормална мускулна функција. Придонесува за нормална функција на имунолошкиот систем. Потребен е за нормален раст и развој на коски кај деца. Одржува нормална концентрација на калциум во крвта.
Поддршка на имунолошкиот систем за целото семејство!
Прочитај повеќе

ВИТАМИН Е 100 IU

(таблети за џвакање без додаден шеќер)

Витамин Е во форма на таблети за џвакање со вкус на лимон и ананас. Претставува моќен антиоксиданс кој ги штити клетките од оштетување. Го подобрува имуниот систем, спречува оштетување на крвните садови и помага за полесна апсорпција на други витамини. Се препорачува при зголемен физички напор и изложеност на стрес.
Важен антиоксидант за Вашето здравје!
Прочитај повеќе

ВИТАМИН Ц 500MG

(Ascorbic acid таблети)

Витаминот Ц придонесува за одржување на нормалната функција на имуниот систем, за нормална функција на 'рскавицата, придонесува за нормално формирање на колаген и нормална функција на кожата. Учествува во градба и одржување на сврзното ткиво, крвните садови, непца, коски. Витаминот Ц придонесува за заштитата на клетките од оксидативен стрес, ја зголемува апсорпцијата на железото, го намалува чувството на замор.
Важен антиоксидант за Вашето здравје!
Прочитај повеќе

ИММУНО Б-КОМПЛЕКС

(филм-обложени таблети)

Комбинација на витамини од групата Б, кои го надополнуваат недостатокот на овие витамини во организмот.
За поддршка на имуниот систем!
Прочитај повеќе

ИММУНО ПЛУС

(10 витамини + 10 минерали филм-обложени таблети)

Внимателно одбрана комбинација на витамини и минерали кои влегуваат во линијата ИММУНО Плус, а ги препорачуваме на сите кои се изложени на стрес, особено при зголемен ментален и физички напор.
Препарат кој ги задоволува дневните потреби на витамини и минерали во организмот за одржување на здравите процеси во телото кај возрасни.
За здравје и виталност!
Прочитај повеќе

Иммуно Детокс

(Иммуно Детокс)

Kaпсулите Иммуно Детокс се додаток во исхраната, кои содржат витамин А, витамин C, витамин Е и Селен, комбинација која помага во регулација на оксидо-редуктивните процеси во организмот, со што придонесуваат во заштита на клетката од оксидативен стрес. Иммуно Детокс капсулите придонесуваат за нормална работа на имуниот систем.
За чист организам!
Прочитај повеќе

СЕРАПЕПТАЗЕ

(Серапептазе)

Иако инфламаторниот одговор на вашето тело е неопходен за заздравување и регенерацијa на оштетените ткива, тоа може да предизвика болка и непријатен оток. ЈАКА НОВА го нуди Серапептазе 60.000 IU или 120.000 ИЕ, додаток на исхраната кој се употребува при сите инфламаторни процеси во Вашето тело.
Решение за Вашите инфламаторни процеси!!
Прочитај повеќе

МАГНЕЗИУМ ПРЕМИУМ

(МАГНЕЗИУМ ПРЕМИУМ)

За високо ниво на енергија, добро здравје и баланс земете Magnesium PREMIUM единствен во форма на цитрат малат течна форма!
Прочитај повеќе
За ваше добро здравје

КОЗМЕТИКА

Јекодерм®

(маст)
25% маст со Jecoris Oleum (рибино масло) 100% природно, без конзерванси, парабени и парфеми Дерматолошки тестирано во акредитирана лабораторија во земја членка на ЕУ
Здрава, мазна и еластична кожа!
Прочитај повеќе
За ваше добро здравје

КОЗМЕТИКА

Јекодерм

(маст)
25% маст со Jecoris Oleum (рибино масло) 100% природно, без конзерванси, парабени и парфеми Дерматолошки тестирано во акредитирана лабораторија во земја членка на ЕУ
Здрава, мазна и еластична кожа!

Кариера во Јака Нова?

Пополнете ја кратката форма?

Имате дополнителни прашања?

  +389 2 272 6089

  Телефон

  office@jakanova.com.mk supply@jakanova.com.mk

  E-Mail

  Борис Трајковски 75, Кисела Вода, Скопје, Северна Македонија

  Локација