природен ензим

СЕРАПЕПТАЗЕ
60 000 IU; 120 000 IU

Терапевтските примени на ензимите се широко прифатени во клиничката пракса со децении. Сератиопептидазата е протеолитички ензим кој припаѓа на групата Serralysin , тој е металопротеаза со цинк и има огромна примена во повеќе терапевтски области, а ефикасноста е потврдена со повеќе ин витро и ин виво клинички студии.
Серин протеазите имаат висок афинитет кон циклооксигеназите COX-I и COX-II, клучни ензими во продукција на различни инфламаторни медијатори. Сератиопептидазата за прв пат била употребена заради својот анти-инфламаторен ефект во Јапонија во 1957 година.
Широката примена на сератиопетидаза се должи на тоа што овој ензим има анти-инфламаторно, аналгетско, фибринолитичко и анти-едематозно дејство.

Анти-инфламаторно

(противвоспалително)
Ортопедија Стоматологија Реуматологија

Аналгетично

(против болка)
Ортопедија Трауматологија Стоматологија Оториноларингологија

Антиедематозно

(против оток)
Ортопедија Трауматологија Стоматологија Оториноларингологија

Фибринолитичко

(анти-коагулаторно)
Третман на рани Пост-оперативно

Анти-биофилм

(го помага дејството на антибиотикот)
При третман на бактериски инфекци

Капсули

СЕРРАПЕТАЗЕ 60 000 IU ; 120 000 IU

Начин на употреба:

60 000: Возрасни: два пати по една капсула на ден , 1 час пред оброк или  2 часа по оброк.

 Деца над 14 годишна возраст една капсула на ден, 1 час пред оброк или 2 часа по оброк.

120 000: Возрасни: една капсула на ден на празен желудник,

1 час пред оброк или 2 часа по оброк.

Да не се надминува препорачаната дневна доза.

За сите информации поврзани со вашето здравје, контактирајте со вашиот лекар или фармацевт.