Да го одржиме здравјето и младоста, од внатре и од надвор со Витамин Е

Витаминот Е е витамин растворлив во масти, кој делува како антиоксиданс во телото, штитејќи ги клетките од оштетување предизвикано од слободните радикали.Тој игра клучна улога во одржувањето на интегритетот на клеточните мембрани и ги штити од оксидативен стрес. Помага во поддршката на имунолошкиот систем преку зајакнување на активноста на имуните клетки, како што се Т-клетките и клетките природни убијци.
Промовира здрава кожа, го подржува невролошкото здравје, има корисен ефект врз здравјето на срцето, плодноста и репродукцијата.

За здрава и млада кожа

како антиоксиданс ја штити кожата од оштетување предизвикано од слободните радикали, оштетување предизвикано од УВ зрачење, загадување и други фактори на животната средина

За хормонален баланс

промовира хормоналната рамнотежа за време на менопаузата. Може да помогне во подобрување на симптомите како што се топли бранови, промени во расположението и сувост на вагината.

За здраво срце

го подобрува кардиоваскуларното здравје со намалување на ризикот од срцеви заболувања. Тоа го прави така што ја спречува оксидацијата на ЛДЛ холестеролот

За добро ментално здравје

има заштитни ефекти со намалување на оксидативниот стрес во мозокот, а има и антиинфламаторни својства, што може да помогне да се намали воспалението во мозокот кое е поврзано со прогресијата на некои невролошки заболувања.

Сите горенаведени факти го прават витамин Е ветувачки кандидат за превенција и третман на овие состојби. Сепак, важно е да се напомене дека суплементацијата на витамин Е секогаш треба да се прави под водство на здравствен работник, бидејќи високите дози може да имаат негативни ефекти врз здравјето.
Капсули

Витамин Е

Начин на употреба:

Возрасни – да се жвака една таблета на ден. Не содржи шеќер. Да не се надминува препорачаната дневна доза.
За сите информации поврзани со вашето здравје, контактирајте со вашиот лекар или фармацевт.