Магнезиум цитрат малат 250мг

Магнезиум ПРЕМИУМ - единствен на пазарот во форма на цитрат малат!

Магнезиумот е есенцијален елемент потребен како ко-фактор за над 300 ензимски реакции и затоа е неопходен за функционирање на бројни метаболни процеси,вклучуваќи енергетски процеси, регулација на крвниот притисок, пренос на нервни сигнали и мускулна контракција. Несоодветнo ниво на магнезиум во организмот може да ги наруши биохемиските процеси зависни од овој елемент. Новите докази потврдуваат дека речиси две третини од населението во западниот свет не ја постигнува препорачаната дневна доза за магнезиум, што придонесува за различни здравствени проблеми.
Доказ со ниво 1 ја поддржуваат употребата на магнезиум како додадаток при многу здравствени состојби:
Секој може да има дефицит на витамин Д, вклучително и доенчиња, деца и возрасни.
 • за нормална мускулна функција
 • за нормална електролитна рамнотежа
 • за нормални психолошки функции
 • за нормална невротрансмисија
 • за одржување на здрави коски
 • при замор и малаксалост
 • за нормална синтеза на протеини
 • за нормална клеточна делба
 • за одржување на здрави заби
 • за одржување на нормален
 • метаболизам и енергија
 • *Approved by Regulation (EC) N°432/2012

Во клиничката пракса, оптимизирањето на нивото на магнезиум преку исхрана и суплементација се чини дека е безбедна, корисна и добро документирана терапија за повеќе медицински состојби.

Зошто Магнезиум ПРЕМИУМ :

Голема биорасположивост

Допринесува за нормална функција на нервниот систем

Без, шеќер, вештачки ароми, без глутен

Магнезиум малат

брзо се ресорбира, одличен избор за луѓе со хронична болка како фибромиалгија или чувствуваат замор, бидејќи е витална компонента на ензимите кои играат клучна улога во синтезата на АТП и производството на енергија

Високофикасен при фибромијалгија и мускулни контракции

Ја намалува исцрпеноста и заморот

Магнезиум цитрат

висока биорасположивост, лесно се апсорбира.

флакони

МАГНЕЗИУМ ПРЕМИУМ

Начин на употреба:

Возрасни: 1-2 флакони во текот на денот.

Здрави деца: од 11 до 14 години, половина или еден флакон дневно

Возрасни: една капка на ден

Деца од 0,5 до 14 години: една капка на ден

Да не се надминува препорачаната дневна доза.

За сите информации поврзани со вашето здравје, контактирајте со вашиот лекар или фармацевт.