БЕСПЛАТНА ДОСТАВА ЗА СМЕТКА НАД 1.000 ДЕНАРИ…
БЕСПЛАТНА ДОСТАВА ЗА СМЕТКА НАД 1.000 ДЕНАРИ…

Акција
Витамин Ц + Д3 Капки

Една таблета Витамин Ц содржи 500мг аскорбинска киселина
Пакувањето содржи 30 таблети Витамин Ц

Една капка Витамин Д3 содржи 400ИЕ.
Пакување 30мл = 1128 капки = 1128 поединечни дози од 400ИЕ Витамин Д3

240ден

Категорија: Ознаки: ,

Споделете:

Опис

Опис

Витаминот Ц придонесува за одржување на нормалната функција на имуниот систем, за нормална функција на ‘рскавицата, придонесува за нормално формирање на колаген и нормална функција на кожата.Учествува во градба и одржување на сврзно ткиво, крвни садови, непца, коски. Витаминот Ц придонесува за заштитата на клетките од оксидативен стрес, ја зголемува апсорпцијата на железото, го намалува чувството на заморот.

Витаминот Д придонесува за нормална апсорпција/искористување на калциум и фосфор во организмот, за одржување на здрави коски и за нормална мускулна функција. Тој придонесува за нормална функција на имунолошкиот систем, потребен е за нормален раст и развој на коски кај деца и oдржува нормална концентрација на калциум во крвта.

ПРОДАЖНИ МЕСТА
Производот ќе го најдете во аптеките на: Виола, Плус Фарма, Галениум, Бети, Роса Вита, Алпи Фарм, Вивалек, ДНА Анни Фарм,, како и сите подобро снабдени аптеки. Може да нарачате ONLINE со кликнување на копчето КУПИ ВЕДНАШ Производот ке Ви биде доставен на адреса со брза пошта!
НАЧИН НА УПОТРЕБА

Витамин Ц: 1-2 таблети на ден.

Витамин Д3: Возрасни и деца 0,5-14 години: една капка на ден

Кошничка