Рибино масло (Jecoris oleum) 25%

Јекодерм маст

25% рибино масло (Jekoris oleum) во природна подлога, богат извор на витамин А,Д и Омега-3, Пчелин восок. Без вештачки бои и мирис
Серин протеазите имаат висок афинитет кон циклооксигеназите COX-I и COX-II, клучни ензими во продукција на различни инфламаторни медијатори. Сератиопептидазата за прв пат била употребена заради својот анти-инфламаторен ефект во Јапонија во 1957 година.

Витамин А:

  • Ја Штити кожата од инфекции
  • Ја стимулира регенерацијата на епидермисот
  • Допринесува за нормално функционирање на епителот Витамин Д
  • Ја штити кожата од штетни влијанија

Пчелин восок

  • Создава заштитен слој на кожата
  • Има антибактериски ефект
  • Намалува иритација

Се препорачува примена на ЈЕКОДЕРМ маст:

Корситење По сончање

За изгоретини

За црвенило по кожата предизвикано од триење и потење

За нега и заштита на бебешката кожа

За пеленски дерматит

За нега на сува, испукана и груба кожа склона кон перутање

маст

Јекодерм

Начин на употреба:

Се нанесува тенок слој 2-4 пати во текот на денот.

Да не се надминува препорачаната дневна доза.

За сите информации поврзани со вашето здравје, контактирајте со вашиот лекар или фармацевт.