Медиа Центар

ЈАКА НОВА за студентите

Знаејќи ја важноста на одржливиот и континуиран развој на младите луѓе и таленти, Јака Нова им честита и ја поддржа иницијативата на Фармацевтскиот факултет, Скопје – Центар за кариера и Студентското собрание при Фармацевтскиот факултет, именувани како ,,Јас, фармацевт – компаниите за студентите“.

Овој настан овозможи меѓусебно запознавање и ангажиман на студентите и фармацевтските компании во плодна и отворена дискусија, со цел да се даде можност за понатамошен развој и преточување на теоретските знаења во практична работа, нудејќи можност за пракса и градење кариера по завршувањето на студиите.

Заедно компаниите, образовните институции и студентите можат да изградат посилни заедници и светла иднина.

 

Датум: 12.03.2024

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *